Toni Cetinski, Petar Grašo ,Halid Bešlić, Željko Bebek, Maja Šuput, Mladen Grdović, Željko Samardžić, grupa Vigor i Mate Bulić samo su neki od izvođača koji će nastupiti na festivalu koji stvara potpuni doživljaj za sva čula

Za sve one koji su nakon ljeta željni još zabave, dobra vijest je da se najveći domaći festival Rujanfest vraća u centar grada. Zagrebački Bundek će ove godine postati poprište dobre zabave i izvrsne gastronomije, a sve zahvaljujući  Rujanfestu koji će na deset dana, od 21. do 30. rujna, u hrvatsku metropolu privući brojne posjetitelje.

Ne treba previše napominjati da se radi o Festivalu na kojem se mogu zabaviti svi – rockeri, ljubitelji popa, elektroničke ili tamburaške glazbe, a upravo je to i slogan ovogodišnjeg Rujanfesta – „Zabava za sve“.

Da se radi o ambicioznom projektu, svjedoči brojka od 20 pozornica na kojima se mogu očekivati nastupi vrhunskih izvođača, više od 20 lokala, preko 100 izlagača, velik broj restorana i najveći zabavni park u kojem će moći uživati najmlađi.

U deset dana trajanja, na dvije glavne pozornice izmjenjivat će se brojne estradne zvijezde raznih glazbenih izričaja. Čast otvorenja ovogodišnjeg festivala, 21. rujna, pripala je legendi Halidu Bešliću i Harisu Džinoviću  dok će na rock pozornici ”led probiti” popularni bend Tribute to Balašević s najvećim hitovima Đorđa Balaševića.

U subotu dolazi još jedna legenda Željko Bebek, a za drugu generaciju tu je i Lexington Band. Nedjelja se prepušta našim najvećim zabavljačima Maji Šuput Mladenu Grdoviću.

U rock pozornici nastupaju Najbolji tribute bendovi iz regije. Od Tribute to EKV, Tribute to Azra, Bijelo dugme do Tribute to AC/DC. Na ostalih 20 pozornica zabavljat će Vas više od 40 bendova za sve glazbene ukuse.

Nakon prvog vikenda, dobra zabava se nastavlja već u četvrtak, 27. rujna, kada će se na pozornicu popeti Toni Centiski i Grupa Tropico. Za sve ljubitelje hitova Petra Graše, dobra vijest je ta da će ga uživo moći čuti u petak, dok je subota rezervirana za ”starog lava” Željka Samardžića Amadeus Band. Nastupom u nedjelju, ovogodišnji Rujanfest će, onako kako samo oni to znaju, zatvoriti sjajna grupa Vigor i Mate Bulić.

Ove godine očekuje Vas i Vinski trg sa vrhunskim vinima, ali Beer Garden u kojem će svaki dan nastupati fenomenalan Studio Smijeha, a nakon puno smijeha dolaze vrhunski solisti na gitarama.

Također, posjetitelje očekuje bogata i raznovrsna gastronomska ponuda iz raznih krajeva Lijepe naše, ali i susjednih zemalja koja se može pronaći u tzv. kućama.

Od Slavonske kuće gdje možete probati  šarana na rašljama, kulen, čvarke, ljuti čobanac, fiš-paprikaš te slušati vrhunske tamburaše iz Osijeka do Zagrebačke kuhinje, Istarske kuće, i još 40 manjih ugostitelja, kao i ponude više od 80 vrsta piva iz raznih dijelova svijeta.

Najmlađi, ali i oni koji se tako osjećaju, doći će na svoje u najvećem zabavnom parku u Hrvatskoj i provozati se u ludim gusjenicama, okušati se u pilotiranju u simulatorima, ali i testirati granicu straha na najopasnijim spravama kao što su Ranger, Tepih…

Ove se godine ulaz na festival do 18:30 sati neće plaćati, a nakon toga ulaznica košta 25 kuna.